Kylmähoito sopii kaikentasoisille liikkujille

Kylmähoito nopeuttaa tutkitusti palautumista. Huippu-urheilijat ovat pitkään nauttineet kylmähoidon positiivisista vaikutuksista, mutta sana on kiirinyt myös kuntoilua harrastavien tietoisuuteen.

Maailman rikkaimmilla urheiluseuroilla ja yksilöurheilijoilla on omat kryoterapialaitteensa ja saunansa. Heillä on ollut varaa palkata vuosien varrella parhaat asiantuntijatiimit, eikä niillä ole epäilystäkään huippukylmän ja kuuman positiivisista vaikutuksista. Ammattimaisen fysioterapian kanssa kylmähoito tunnetusti nopeuttaa kuntoutumista erilaisista vammoista sekä edistää harjoituksista ja kilpailusuorituksista palautumista.

Kesän aikana CryoFogissa on käynyt kaksi KHL-joukkuetta pidemmän harjoitusleirin aikana palauttelemassa ja hoitamassa pikkuvammoja. Lisäksi huippukylmästä on nauttinut joukko suomalaisia jääkiekkoammattilaisia, jotka pelaavat eri sarjoissa ympäri maailmaa, sekä jalkapallojoukkueita, huipputason mailapelaajia ja muita yksilöurheilijoita. Yhteinen nimittäjä näille hoitoa saaneille on sadan prosentin asiakastyytyväisyys.


Santeri Lehesmaa, golfin pelaaja

Santeri Lehesmaalla on edessään mielenkiintoinen vuosi, sillä tammikuussa on edessä armeija ja syksyllä siirtyminen Arizonan yliopistoon, joka tunnetaan NBA-joukkue Chicago Bulls’in Lauri Markkasen opinahjona. Lehesmaa on jo saavuttanut kansainvälistä menestystä junioritasolla ja tähtäin on asetettu korkealle. Nuori mies tunnetaan kovana harjoittelijana, joka viimeisten vuosien aikana on tehnyt tiiviisti ympäri vuoden töitä fysiikkansa kehittämiseksi. Lajiharjoittelun ohella panostus voimaharjoitteluun edellyttää paljon pelaajalta. Uni, ravinto, lepo, harjoittelun rytmitys, palautuminen ja lihashuolto ovat keskeisiä rakennuspalikoita. Osana palapeliä Lehesmaa hyödyntää huippukylmää.

Toivottavasti Arizonan yliopistosta löytyy vastaavanlainen sauna, sillä en tiedä tulenko toimeen ilman. Pitänee laittaa meiliä

”Tutustuin huippukylmään fysiikkavalmentani Jouni Bergdahlin kautta ja siitä on tullut osa rutiinejani. Kylmästä on kiistatta apua palautumisessa sekä harjoitus- että pelikaudenkin aikana. Keho palautuu nopeammin ja kokonaisvaltaisemmin kuin muilla menetelmillä. Se parantaa myös unen laatua ja piristää muutoinkin. Toivottavasti Arizonan yliopistosta löytyy vastaavanlainen sauna, sillä en tiedä tulenko toimeen ilman. Pitänee laittaa meiliä”, naurahtaa Santeri Lehesmaa.


CRYOFOG –KÄYNNIN ON TODETTU TUOVAN HELPOTUSTA MYÖS SEURAAVISSA TAPAUKSISSA;

  • Kuntoutus
  • Palautuminen
  • Kunto-, kilpa- ja huippu-urheilu

TOP